8. februar 2023

Vokal Nord: En dråpe hav/Pisara valtamerta

En dråpe hav/Pisara valtamerta

Dato/tid
torsdag 26. januar
19:00

Kategorier


Vokal Nord gjester Nordlysfestivalen med en konsert som i sin helhet er viet Sinikka Langelands musikalske univers, kombinert med finsk samtidsmusikk av komponistene Jaakko Mäntyjärvi og Einojuhani Rautavaara. Dette blir et musikalsk møte med den finske og skogfinske kulturen, og til prosjektet har komponist Magnar Åm skrevet flere arrangementer av Langelands stykker.

Halti kulturscene, Nordreisa torsdag 26. januar kl 19.00
Billettpris: kr 300,-
Under 18 år: Gratis
Ta med en venn: Kjøp én billett, få én gratis.

Vokal Nord har valgt å spesialisere seg på europeisk tidligmusikk i tillegg til samtidsmusikk inspirert av samisk musikktradisjon. De siste årene har de også jobbet mye med kvensk musikk, noe som også har pirret nysgjerrigheten for finsk musikk.
Sinikka Langeland er en norsk musiker og komponist. Hennes instrument er det finske nasjonalinstrumentet kantele, men hun er også kjent for runesang og kveding. Hun har sine aner fra Karelen, men bor på Finnskogen.

Dirigent Anna Gallon er en finsk musiker med mange talenter; dirigent, sanger, komponist og pedagog. Hun er utdannet ved Sibelius-akademiet med blant annet mastergrad i kordireksjon fra 2022. For tiden jobber og bor hun i Lyon

Hopp rett ned til innholdet