8. februar 2023

Hålogaland teater: Utvik Senior

Dato/tid
søndag 12. mars
18:00

Kategorier


Av: Nina Wester. Produsert av Rimfrost produksjoner. Inspirert av boka «Forlis – Barentshavets uløste gåter» av Alf R. Jakobsen På kvelden 17. februar 1978 går fiskefartøyet Utvik Senior ned med 9 mann. Ingen så noe. Ingen? Ingen. Hva skjedde? Hvor skal vi begynne?

Vi kan begynne med funnstedet som ingen ble enige om. Eller med vrakdelene som fiskerne aldri hadde sett maken til. Skal vi begynne søstera som mista broren sin, eller faren som mistet en sønn? Med engasjementet som varte i 26 år, eller med sorgen som varte evig? Vi kan begynne med kald krig, ubåter eller ulovlig skipstrafikk? Eller, vi kan begynne nå. Her og nå, og spørre oss selv hvorfor det ble som det ble og hvordan vi kan unngå at det samme skjer igjen.
Rimfrost produksjoner dykker ned i historien om Utvik Senior sammen med regissør og dramatiker Nina Wester. Med utgangspunkt i boka Forlis av Alf R. Jacobsen, intervjuer av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset går forestillingen systematisk gjennom saken Utvik Senior.
Fortellerne er tre skuespillere og et mannskor. Sammen skaper de en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt.
I dag ser vi økt spenning i nord. Det er krig i Europa. Hvilken pris er vi villig til å betale for vår trygghet? Hvem blir neste offer for stormaktenes spill? Hvordan kan vi være kritiske, uten å bli konspiratoriske?
Varighet: 90 minutter

Hopp rett ned til innholdet