7. juni 2023
Julie Alapnes

Konsert med Julie Alapnes

Onsdag 24. mai er det duket for konsert med dyktige Julie Alapnes på Halti kulturscene.

Julie Alapnes har utmerket seg som en felespiller med egenart og en sterk signatur. Hun er kjent for sin tilstedeværelse, gode formidlingsevne, vakre komposisjoner, og som en viktig tradisjonsbærer av den nordnorske folkemusikken.

På denne turnéen i regi av Scene Nords avdeling Folkemusikk Nord har Julie med seg sin supergruppe fra nord som har spilt sammen siden 2014. Sammen har de skapt et energisk, kjølig og forfriskende uttrykk hvor nordnorsk folkemusikk og Julies egenskrevne låter møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige melodiene trives i dette filmatiske landskapet, hvor karakteristisk felespill og trøorgelet Leon utgjør en viktig grunnstamme. Gruppa høstet strålende kritikker for debutalbumet «Julietnorth» som kom i 2018, og oppfølgeren «Helleristning» fra oktober 2022 fikk også veldig god respons.

Fela og musikken har tatt Julie til hver en krik og krok av Norge – til Galle Music Festival på Sri Lanka, Operahuset i Kairo, Shetland Folk Festival, Celtic Connections i Glasgow, FolkBaltica og Tønder Festival, for å nevne noe. Flere av hennes låter har blitt spilt inn av andre artister, og man kan finne «Julies vals» og «Arnt Ivars polska» på franske, canadiske og skotske utgivelser.

Superband

Med seg har hun en rekke profilerte musikere, hentet fra band som Violet Road og ISÁK.

Medvirkende:
Julie Alapnes – fele og vokal
Petter Carlsen – barytongitar og vokal
Halvard Rundberg – trøorgel og gitarer
Aleksander Kostopoulos – trommer
Truls Olsen – lydtekniker

Hopp rett ned til innholdet