28. mars 2023
Riksteatret: Stormfulle høyder

Dramatisk historie om klasseforskjeller, hevn og umulig kjærlighet

Den foreldreløse gutten Heathcliff blir tatt inn av familien på godset Wuthering Heights, og i løpet av kort tid blir han og familiens datter Catherine svært knyttet til hverandre. Den sterke følelsen av samhørighet vedvarer selv etter at Catherine gifter seg med den rike naboen Edgar Linton.

Emily Brontës romanklassiker «Stormfulle høyder» er en av tidenes største kjærlighetsfortellinger. Catherine og Heathcliffs intense kjærlighet er tidløst fascinerende. Her er det ingen helter. Bare mennesker. Drevet av fortvilelse, hevngjerrighet og sjalusi. Og av naturens destruktive, stormfulle krefter.

«Stormfulle høyder» har vært gjenstand for mange TV-serier og filmatiseringer. TV-serien «Normal People» har klare referanser til Brontës verk, og mange har vel hørt «Wuthering Heights» av Kate Bush?

Med Riksteatret får du oppleve Emma Bones (fra NRKs «Heimebane» og Netflix «Ragnarok») og Ravdeep Singh Bajwa (fra Julestorm på Netflix og NRKs Norsk-ish) som Catherine og Heathcliff i en moderne versjon av den britiske klassikeren, en fargerik og musikalsk forestilling om kjærlighet og ødeleggende krefter.Anmelderne mener:

«Kraftprestasjon fra Emma Bones»
⚄ Adresseavisen

«Mystisk og vilt (…) Emma Bones stel showet»
NRK

På scenen
Emma Bones, Ravdeep Singh Bajwa, Lars Henrik Aarnes, Mona Huang, Lars August Jørgensen og Ragnhild Tysse

Hvor og når?
Tirsdag 18. april kl 19.00
Halti kulturscene
Kjøp billetter her!
Hopp rett ned til innholdet