28. mars 2023
Bjørn Sundquist og Engegård Quartet

Bjørn Sundquist og Engegård Quartet

Fredag 21. april kan du oppleve “Bjørn kommer hjem” – en kveld med dikt og musikk. Bjørn Sundquist tar med seg noen av diktene som ligger hans hjerte nærmest og Engegårdkvartetten har valgt musikk som reflekterer stemningene og bygger på diktene. På denne konsertkvelden kan du høre musikk av Edvard Grieg og Ved Rondane av Vinje, Bela Bartok og Bergmannen av Ibsen. Det blir Sølvi Ytterstads Fader vår og Samuel Barbers Adagio. Velkommen til det kjente og ukjente, til lyden av Bjørns stemme og samstemte strykere i et unikt program.

Kjøp billett her

Engegård Quartet

Består av Arvid Engegård – fiolin, Laura Custodio Sabas – fiolin, Juliet Jopling – bratsj og Jan Clemens Carlsen – cello. Kvartetten ble til under midnattssolen i Lofoten i 2006 og ble raskt et av Norges mest ettertraktede ensembler. Kvartetten har en travel konsertplan og opptrer på noen av Europas fineste arenaer, blant annet på Salzburgs Mozarteum og Prahas Rudolfinum, og sist på turné i Sør-Amerika. Festivalopptredener inkluderer Delft Kammermusikkfestival, SoNoRo Festival og Heidelbergs Streichquartettfest, og de er glad for å ha opplevd samspill med, blant andre, Sir András Schiff, Leif Ove Andsnes og Christian Ihle Hadland. Medlemmene er dypt involvert i å fremme kammermusikk i Norge – Arvid Engegård som grunnlegger av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival, og Juliet Jopling som kunstnerisk leder for Oslo Quartet Series.
Engegård Quartet støttes av Norsk Kulturråd.

Bjørn Sundquist

En av Norges mest etablerte og meritterte skuespillere og regissører, utdannet ved Statens Teaterskole. Han har vært tilknyttet flere av landets største teatre, har en imponerende filmografi og deltatt i mange TV-serier.
Bjørn har i senere tid medvirket i store norske filmer og tv-serier som Oskars Amerika,
Maskineriet og Ragnarok, og den norske versjonen av Tre nøtter til Askepott. Vi har også sett Bjørn i den danske spillefilmen Vildmænd hvor han spiller Øyvind. Bjørn har flere ganger blitt hedret for sitt arbeid og har bl. annet. mottatt Heddas Ærespris, Kritikerprisen for teater, Filmkritikerprisen, Gullruten og hele fem Amandapriser. I 2021 ble Bjørn utnevnt som nytt æresmedlem i Norsk Skuespillerforbund.

Hvor og når?
Halti kulturscene
Fredag 21. april kl 19.00
Hopp rett ned til innholdet