8. februar 2023
Danse staur, danse staur

Danse staur, danse staur

Det anerkjente dansekompaniet Kartellet gir oss nye perspektiv på dans, på kjønn og forventet adferd mellom kjønnene. Det mannlige, det kvinnelige, og mennesket, står sentralt i denne produksjonen, der det lekes med heftige danser!

Å danse staur er et nordnorsk begrep for å danse sammen med noen av samme kjønn. Dette var vanlig blant annet under Lofotfisket, der menn danset med menn på lik linje med kortspill, slåssing og synging. Å danse staur, eller å staure, ble også brukt når to kvinner danset sammen.

Det er over 10 år siden Kartellet gjorde sin første forestilling i samarbeid med Kalottspel og Folkemusikk Nord. De har vunnet Kritikerprisen, Troms fylkes kulturpris, vært Festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge, og er kjent for å bruke tradisjonelle danser og bevegelser på en utradisjonell måte i nærkontakt med publikum.

Denne konserten går på flatt gulv med løse stoler, det er derfor ingen setereservasjon.
Fredag 17. februar kl 19.00

Kjøp billetter her!

Medvirkende:
Dansere: Dina Bruun, Tone Ingvaldsen, Inge Martin Helgesen, Ådne Kolbjørnshus
Koreograf: Sigurd Johan Heide
Musikere og komponister: Mariann Torset (tangenter), Nina Fjeldet (fele)
Kostyme: Marita Solhjell Ølander

Produsert av Førdefestivalen i samarbeid med Folkemusikk Nord med støtte fra Norsk Kulturråd, FFUK, FFLB og Fritt Ord.

Hopp rett ned til innholdet