Klart for Kvääniteatteris første forestilling

Lukk øynene og tenk på en kven. Hva ser du? Mange vil si ingenting. Näkymätön kansa –Det usynlige folket er Kvääniteatteris første produksjon. Forestillingen er en scenisk samtale om nordlig identitet–en forestilling om tvil, undring og en yogaball.

Fire unge kvener møtes. Deerfra forskjellige steder i landet. De kjenner på en identitet til noe som er usynlig. Sammen begynner de på en scenisk leteaksjon etter det usynlige folket. Det dukker opp historier, hemmeligheter og et stort tomrom. Hva skal de fylle det med? De bestemmer seg for å selv bestemme hva det kvenske tomrommet skal være fylt med.

Urpremieren er 17. september kl. 19.00 på Halti kulturscene i Nordreisa. Premieren markerer åpningen av Kvääniteatteri og feires med festmiddag for inviterte gjester. Det vil også bli en åpen publikumsmarkering av begivenheten på Halti etter forestillingen. Forestillingen spilles også mandag 19. september kl 19.00
Billetter finner du i eBillett-appen eller her.

Deretter skal Näkymätön kansa –Det usynlige folket ut på turné.

Skuespillere
Astrid Serine Hoel
Ivar Beddari
Sara Maria Maliniemi Lindbach
Ørjan Steinsvik

Kunstnerisk team
Regi: Frank Jørstad
Manus: Teodor Janson og Frank Jørstad
Dramaturgi: Oda Radoor
Koreografi: Helle Levang Moum
Kostymedesign: Nora Furuholmen
Kostymeproduksjon: Cårejånny Enderud, Hilde Marie Lund
Musikk: Arve Henriksen, Peter Baden, Alexander Aarøen Pedersen, Adrian Angelico, Arktisk Filharmoni
Lysdesign: Øystein Heitmann

Utvikling gjennom flere faser
Forestillingens mål er å synliggjøre den kvenske kulturen for oss selv og for publikum–ågjøre det usynlige folket synlig. Forestillingen har en undersøkende stil der skuespillerne sammen med publikum leter etter det kvenske.

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin