Kaffekino med kritikerrost finsk film

Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et mesterverk, indiefilm gjort riktig. (FilmMagasinet)

Tirsdag 10. mai kl 18.00 blir det igjen Kaffekino på Nordreisa kino. Popcorn og snacks byttes ut med kaffe og kaker. Kaffe og kake er ikke inkludert i billetten, men selges separat.

Kjøp billetter her!

Jaakko og Sirpa har aldri møtt hverandre ansikt til ansikt, men de snakker sammen på telefonen flere ganger om dagen. Når han får vite at hennes sykdomsløp har blitt forverret, bestemmer han seg for å reise og besøke henne. Problemet er bare at Jaakko er blind og lenket til rullestolen, og Sirpa bor langt unna. For å komme seg dit må Jaakko stole på hjelp fra fem fremmede. Hva kan gå galt?

Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et intenst drama, vist fra en blind manns perspektiv. For å oppnå dette er filmen skutt med plastfolie over deler av objektivet, og består i hovedsak av nærbilder av ansiktet eller hendene til hovedkarakteren, mens resten av bildet er utydelig.

Petri Poikolainen har samme sykdom som Jaakko i virkeligheten, og gjør en fantastisk hovedrolle i denne filmen. Han portretterer Jaakko på et hjertevarmt, morsomt og altoppslukende vis. Selv om han har førstehåndserfaring med hvordan det er å leve med denne sykdommen, er historien i filmen fiktiv. Filmen er skrevet av regissøren Teemu Nikki. På grunn av Poikolainens stadig svekkede helse ble manuset skrevet i løpet av en sommerferie og deretter spilt inn på litt over en uke.

Etter stående applaus og trampeklapp på filmens premiere i Venezia, lover vi at dette er en film du ikke kan gå glipp av! Den kommer til å ligge i bevisstheten din i lang tid etterpå.

Se trailer

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin