Ragnar Olsen kommer

Ragnar Olsen

Tirsdag 22. februar blir det konsert med selveste Ragnar Olsen på Halti kulturscene.

Nord-Norges egen viseridder har runda 70 år og i april 2021 kom albumet «Det va de åran» til begeistret mottakelse fra både anmeldere og publikum. I februar skal han endelig på veien igjen, og da er det Troms og Finnmark som får besøk. Konserten har sangene fra albumet som rød tråd, der skrå tilbakeblikk på siste halvdel av forrige århundre veksler med aktuelle kommentarer, i kjent Ragnar Olsen-stil.

Ragnar Olsen er kjent som visesanger, dramatiker og oversetter av teaterstykker, og har vært «husdikter» ved Hålogaland Teater i over 40 år. Han har enda lengre fartstid som turnerende musiker – alene med gitaren, sammen med Sverre Kjeldsberg, Svein Nymo, eller som en av Boknakaran.

I februar reiser han ut som soloartist, med et sterkt lag av erfarne og dyktige musikere i ryggen: Odd-Arvid Eilertsen på bass, Inge Kolsvik på tangenter og Tore Bruvoll på gitarer. Turneen er i regi av Folkemusikk Nord/Scene Nord, og støttes av Fond for utøvende kunstnere.

Billetter er i salg nå!

_______________________________

Her er et knippe sitater fra avis-anmeldelsene av plata:

«Veteranens våkne viseblikk. (… ) Ragnar Olsen virker fremdeles engasjert, våken og treffsikker i sine betraktninger.» (Olav Solvang, Vårt Land)

«Det er en reflektert visekunstner som knytter en fortelling sammen fra ‘Verdivisa’ og til spørsmålet om ‘Kor skal veien gå?'» (Arne Ivar Hanssen, Folkebladet)

«… tekster hvor observasjonene er presise og med overraskende språkvendinger… Tore Bruvolls produksjon og arrangement framført av strålende og velopplagte musikere.» (Helge Matland, iTromsø)

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin