Strålende fornøyd etter første forestilling

Riksteateret besøkte Halti kulturscene for første gang og markerte at man kulturscenen nå har status som fast stoppested.

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Riksteatret besøkte Halti kulturscene for første gang og markerte at man kulturscenen nå har status som fast stoppested. Forestillingen SULT av Knut Hamsun sto på kveldens plakat og gjorde et sterkt inntrykk på mange i den fullsatte salen.

Teatersjef Tom Remlov og informasjonsrådgiver i Riksteatret Helge Rekdal hadde tatt turen ens ærend fra Oslo for å overvære begivenheten. Før forestillingen på kvelden tok de med seg alle skuespillerne og besøkte 10. trinn på Storslett skole. Her fikk elever og lærere vite mer om Hamsun, forestillingen og stille spørsmål til ensemblet. Elevene hadde jobbet med Hamsun som tema i en måned som en del av pensum og kjente nok igjen mye under selve forestillingen. Hele 10. trinn på rundt 60 elever og lærere hadde også fått sponset billetter til forestillingen av Riksteaterets samarbeidspartner Statnett.

Kvelden på Halti startet med en introduksjon av SULT av Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen i bibliotekets lokaler. Rundt 60 mennesker møtte opp for å høre på det 15 minutter lange foredraget.Forestillingen på kulturscenen varte i rundt 1 time 45 minutter og utfra tilbakemeldingene fra publikum etterpå var det tydelig at skuespillerprestasjonene og stykket hadde satt sine spor. Mange ga uttrykk for å være meget fornøyd med stykket og det at Riksteateret vil besøke Nordreisa jevnlig fremover. Hovedrollen ble spilt av Preben Hodneland, som gjennomførte en skuespillerprestasjon mange lot seg imponere over.
På scenen var også Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Jørgen Wiig Salvesen, og musiker Tuva Syvertsen .

Etter at den stående applausen hadde lagt seg, overrakte teatersjef Tom Remlov en plakett til varaordfører Karl-Gunnar Skjønsfjell som et bevis på at Halti kulturscene nå er blitt fast stoppested for Riksteatret.


10. trinn ved Storslett skole fikk møte skuespillerne Jørgen Wiig Salvesen og Julia Bache-Wiig også etter forestillingen.

Informasjonsrådgiver Helge Rekdal, virksomhetsleder for kultur Johanne Båtnes og teatersjef Tom Remlov var strålende fornøyd med kvelden og at Halti kulturscene nå er fast stoppested for Riksteatret.

Det blir ikke flere forestillinger nå i vår-halvåret men Riksteatret kommer tilbake til høsten med to forestillinger. Man legger opp til å få til minimum 4 forestillinger hvert år fra 2021. Dette inkluderer barne og familieforestillinger, noe små og store bare kan glede seg til.


Nordreisa vil stå nevnt på Riksteatrets turnebusser ofte fremover.

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin