image_print

Nordreisa kulturskole tilbyr helårlig undervisning i musikkinstrumenter og kursbasert undervisning innen kunst, foto, dans og drama.

Undervisningstilbudet Nordreisa kulturskole driver er instrumental opplæring av barn og unge. I tillegg gis det tilbud innen tegning, form og farge. Undervisninga følger skoleåret og søknadsfristen for hovedopptaket av elever er 1. juni. Vi har også kontinuerlig opptak av elever på venteliste dersom det blir ledige plasser gjennom året. I samarbeid med Ungdommens hus tilbyr kulturskolen øvelokale med utstyr, og eventuelt instruksjon, til band og grupper.
Kulturskolen tilbyr også salg av instruktør- og dirigenttjeneste til fritidsmusikklivet i kommunen.

Til deg som vil søke eller allerede har plass
Undervisningen i Kulturskolen gis hovedsakelig på ettermiddag og kveldstid. I noen tilfeller også i skoletiden/SFO. Hvis du allerede er elev og ønsker undervisning i flere fag/instrument, må du søke om plass for dette.

Som elev i kulturskolen, beholder du plassen til den sies opp skriftlig. Hvis du ikke ønsker å fortsette skal skolen ha skriftlig utmelding på det samme elektroniske skjemaet. Vi minner om at utmeldingsfristene er 1. juni for høstsemesteret, og 1. desember for vårsemesteret. Vi gjør oppmerksom på at påbegynt semester faktureres i sin helhet.

Instrumentundervisning
Nordreisa Kulturskole gir undervisning i følgende instrumenter: Piano, orgel, keyboard, gitar (akustisk, el-gitar og el-bass) og slagverk. Dersom du velger noen av disse instrumentene kreves det at du har eget instrument til å øve
på. Korpsinstrument: messing (trompet, kornett, althorn, walthorn, barritone, trombone, tuba) og treblås (tverrfløyte, klarinett, saxofon), med forbehold om variasjon i korpsbesetning. Velger du et av disse instrumentene blir du samtidig aspirant til Nordreisa Musikkorps og får leie instrument av korpset.

Visuelle kunstfag (tegning, form og farge)
Kunstfag er et tilbud som tar for seg teknikker innen tegning, maling, trearbeider, handverksteknikker og leire. Tilbudet gis til nybegynnere samt mer viderekomne.

Kreativ skriving og foto
Kulturskolens fotoverkstede tilbyr praktisk innføring i fototeknikk og en fordypning i skapende bildekommunikasjon.
I kreativ skriving får deltakerne utforske sin fantasi og kreativitet og uttrykke seg gjennom ord. Sammen skal vi ha det gøy og skape skriveglede.

Velkommen som elev i Nordreisa kulturskole!