Vokal Nord: Nurmen Lintu – ängens fågel

Vokal nord

Dato/tid
tirsdag 30. november
18:00

Kategorier


Velkommen til konsert med Vokal Nord!
Denne gangen stiller vi med en sekstett.
Konserten har fått sin tittel etter en bok om Visor och låtar i Norrbottens finnbygder 1677 – 1984.

Medvirkende
Vokal Nord
Nasra Ali Omar – slagverk
Bjørn Andor Drage – dirigent

Syv nye verk og gamle gullskatter
Her vil vi få høre hele syv helt nykomponerte stykker! Programmet har også med nye arrangementer av vakre kvenske folketoner.
Tre av de nye verkene er skrevet av Eirik Moland, bosatt i Danmark. Han har sine røtter fra Rolvsøya utenfor Hammerfest og har kvensk slekt. Han har skrevet 3 verk med utgangspunkt i kvenske folketoner. Stykkene er for kor, slagverk og bass-instrument. Eirik Moland er medlem i Dansk komponistforening.

Karstein Djupdal fra Alta har også skrevet 3 nye verk for oss. Alle verkene bruker russenorske tekster, altså det utdødde pomor-språket som russere og nordmenn brukte når de handlet sammen fram til 1.verdenskrig. Karstein Djupdal er medlem Norsk komponistforening.

Den russisk/norske komponisten Irina Saltykova-Girunyan har skrevet et verk basert på den kvenske salmen «Kiitos», for sopransolist og kor. Solist er Guro Salvesen. Irina Girunyan er medlem den russiske komponistforeningen.
Vokal Nord har også med sin vokalpedagog, professor Anne-Lise Sollied. Hun vil være solist med koret i sanger av Richard Strauss og Sergej Rachmaninov. Disse sangene er arrangert for kor av jazzmusikeren og operasangeren Håkon Kornstad! Sammen med Vokal Nord får vi også høre slagverkeren Nasra Ali Omar og pianist Peter Lundestad Lawrence.

Koret Vokal Nord fra Tromsø har i flere år markert seg som et av landets fremste vokalensembler. I front står kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage fra Salten, som leder koret gjennom både klassiske storverk, tradisjonsmusikk fra nordområdene eller moderne, nyskrevne verk. Koret holder til i Tromsø, men har sangere fra hele landet – spesielt fra den nordlige landsdelen.

Inngang kr 200 /100 / gratis Ordinær/ student/ under 18 år Billetter kjøpes i døra (kort/ kontant) eller på ebillett.no

Vokal Nord er støttet av Kulturrådet, Troms og Finnmark Fylkeskommune og Tromsø kommune.

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin