Dato/tid
torsdag 10. desember
17:00

Sted
Halti kulturscene

Kategorier


Du har sikkert sett filmene før og ja, de kan streames hjemme – Men nå får du muligheten til å gjenoppleve disse klassiske filmene i ekte kinoformat! + det blir julestemning og gode tilbud på popcorn/snacks i kiosken!

Kl 17.00: Reisen til Julestjernen (2012-versjon)

Skuespillere: Vilde Zeiner, Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen, Stig Werner Moe, Sofie Asplin, Jarl Goli, Knut Walle, Vera Rudi, Eilif Hellum Noraker, Jakob Oftebro, Evy Kasseth Røsten, Andreas Cappelen, Kristin Zachariassen
Like før jul ankommer Sonja en liten landsby sammen med et følge røvere som holder henne i fangenskap. Det hviler en forbannelse over landsbyen.
En gang for lenge siden forsvant Kongens eneste datter, Gulltopp, da hun gikk ut i skogen for å finne Julestjernen. Dronningen døde av sorg og etterlot den fortvilede Kongen alene. Kongen forbannet Julestjernen slik at mørket og sorgen senket seg over hans rike. En kveld kom en gammel vismann til slottet, og fortalte Kongen at hvis han fikk Julestjernen til å lyse igjen innen 10 julekvelder vil Gulltopp vende tilbake. Det har nå gått 9 år og denne julen er Kongens siste håp for å finne Julestjernen. En kveld klarer Sonja å unnslippe røverne og rømme inn på Slottet. Der overhører hun den sørgelige historien til Kongen før hun blir oppdaget og tatt til fange. Hun ber om nåde idet den onde Greven vil kaste henne i fangehullet, og Kongen befaler at hun skal løslates fra røverne. Som takk for hjelpen legger Sonja ut på en reise for å finne Julestjernen.
——————

Kl 19.00: Die Hard

En amerikansk actionfilm fra 1988 regissert av John McTiernan og med Bruce Willis i hovedrollen som John McClane. Filmen lanserte ikke bare Bruce Willis som actionstjerne og ga ham en lukrativ karriere, men ga også engelskmannen Alan Rickman mange roller som britisk skurk.
Filmen er basert på romanen Nothing Last Forever av Roderick Thorp fra 1979, en oppfølger til boken The Detective, som ble filmatisert i 1968 med Frank Sinatra i hovedrollen. Da Steven E. de Souza skrev sitt første utkast til manus, tenkte han det som en oppfølger til Arnold Schwarzeneggers Commando fra 1985, men da Schwarzenegger ikke var interessert i å spille i den skrev han den om.
Filmen har fått fire oppfølgere, Die Hard 2 fra 1990, Die Hard i New York fra 1995, Die Hard 4.0 fra 2007 og A Good Day to Die Hard fra 2013. Et tidligere forsøk på å lage en fjerde Die Hard-film resulterte i Tears of the Sun fra 2003. Det amerikanske filminstituttet har kåret Rickmans rollefigur til filmhistoriens 46. beste skurkeskikkelse.
Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin