Ruijas konkylier

Ruijas konkylier

Dato/tid
lørdag 12. juni
20:00

Kategorier


For aller første gang i festivalens historie har Paaskiviikko gleden av å presentere et bestillingsverk. Publikum kan se fram til et varmt og poetisk møte med kvenske salmer og kjærlighetssanger, formidlet gjennom musikk, fortelling og visuelle uttrykk.

Det er Mellemspell AS v/Kristin Mellem som står bak produksjonen. Sammen med et håndplukket lag av musikere og kunstnere har hun jobbet fram produksjonen, som fordyper seg i kvenenes situasjon, både i fortid og nåtid. Denne gangen har Mellem invitert Bjørn Andor Drage til å komponere musikk som vever sammen tradisjonsmelodier og fortelling. Det er blitt et vakkert og underfullt lydlandskap som tar i bruk vår tids kunstneriske muligheter. De to musikerne har fått med seg Annimari Pelli, som bidrar med blant annet trø-orgel og sang.

Ruijas konkylier er en musikalsk og visuell fortelling. Den visuelle delen av fortellinga er utviklet i samarbeid mellom Kristin Nicolaysen, Åsne Kummeneje Mellem og Tor-Björn Gundersen. Bente Reibo har regi for forestillinga.

Bestillingsverket er på mange måter ei videreføring av konsertforestillinga Kaffekopp og salmebok som hadde premiere på Riddu Riddu og Paaskiviikko i 2011. Med et nytt kunstnerisk team går Kristin Mellem videre i utforskingen av kvenske uttrykk. Også denne gangen er mystikk, poesi, spenst og lidenskap flettet tett sammen, i respekt for tradisjonen.

Premiere:
Fredag 11. juni og lørdag 12. juni klokka 20:00 byr Paaskiviikko 2021 på urpremiere av «Ruijas konkylier» på henholdsvis Senter for nordlige folk i Kåfjord og Halti kulturscene i Nordreisa (billetter til sistnevnte selges via E-billett).

Produksjonen er støttet av Kulturrådet, Fritt ord, Kommunal og moderniseringsdepartementet og Troms og Finnmark fylkeskommune.

Medvirkende:
Kristin Mellem / idé, manus, fortelling, fele, sang | Bjørn Andor Drage / komponist, arrangør, lyddesign, tangenter | Annimari Pelli / tangenter, sang
Kristin Nicolaysen / filmscenografi | Åsne Kummeneje Mellem / skulptur, foto | Tor-Björn Gundersen / visuell scenografi | Bente Reibo / regi, dramaturgi
Odd M. Sivertsen / maleri | Tromsø museum / historiske bilder, lydopptak | Nils Johansen / lydbearbeiding | Jørn Holm lys / teknikk

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin