Dato/tid
tirsdag 02. februar
17:00

Sted
Halti kulturscene

Kategorier


Tidenes beste og mest elskede film lansereres nå i digitalrestaurert utgave.
Oscarvinneren fra Italia og manges favorittfilm, om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar den tak i deg… og slipper deg aldri.
Filmen var en av de første som ble vist på nyoppstartede Nordreisa kino på nyåret i 1991. Nå viser vi den igjen, i digitalrestaurert utgave, 30 år senere!
Dette er kaffekino, dvs at det selges ikke popcorn men det serveres kaffe og kake inne i salen før filmen – inkludert i billetten.
Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og ble i tillegg til Oscar for beste utenlandske film tildelt juryens spesialpris i Cannes og » Gledessprederen» under filmfestivalen i Haugesund.
Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndoms venn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtok Salvatore oppgavene hans og et dypt vennskap oppsto mellom dem. Men Paradiso ble nedlagt og Salvatore forlot hjembyen med løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender Toto tilbake for å delta i Alfredos begravelse.
Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin