Hålogaland teater: Når det storme som verst

Hålogaland teater: Når det storme som verst

Dato/tid
onsdag 13. oktober
19:00

Kategorier


En kjærlighetshistorie som man blir klok av.

André og Madeleine har levd sammen i 40 år. Når vi møter dem i familiens hjem, har noe dramatisk skjedd. Døtrene, Anne og Elise, har kommet hjem og man fornemmer en stemning av sorg og tap. Tapt kjærlighet. Og den uutholdelige smerten dette kan medføre.

«Når det storme som verst» handler om relasjoner i familien, grunnfestene i våre liv, og hvem vi er når de brytes. På ett plan er dette en dyp kjærlighetshistorie som man blir klok av.

————————-

Forfatteren Florian Zeller gir ikke svar, men inviterer publikum til å reflektere over sine liv. I hans dramatikk kan man aldri helt vite – og forstå alt, og nettopp der ligger noe av forfatterens genialitet: Undringen. Spørsmålene. Det surrealistiske som blandes med det realistiske. Tingene som ikke henger sammen, som kanskje gjør det likevel, men som ikke gir et umiddelbart svar. Som berører.

Forløperen til “Faren”

Zeller skrev «Faren» om den Alzheimer-rammede André i 2012. I 2016 kom «Når det storme som verst» – og begge stykkene handler om samme familie. Dog ligger handlingen til «Når det storme som verst» før «Faren». Man kjenner igjen det samme universet, det fornemmes samme stemning og formspråk, og ikke minst de samme personene. Kristian Figenschow briljerte som André i «Faren» på Hålogaland Teater i 2018 og 2019 og han er selvfølgelig tilbake på scenen i «Når det storme som verst».

“Play of the Year”

Avisa The Guardian kåret den engelske oppsetningen til «Play of the Year» i 2018, og stykket havnet i tillegg på lista over de 25 beste og viktigste forestillingene på de britiske øyer på hele 2000 tallet.

“It puzzles the brain while touching the heart” (The Guardian)

Forestillingen spilles uten pause.

Av Florian Zeller. Oversatt av Ketil Høegh og Johanna Coraline Jensen

 

Kjøp billett her: https://ebillett.no/halti/1074

 

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin