Dato/tid
onsdag 30. september
19:00

Sted
Halti kulturscene

Kategorier


Prosjektet er akkustisk/elektronisk med masse enormt flotte effekter. Konserten er egnet for mange ulike aldersgrupper, også ungdom, da vi har med en ung veldig lovende elektronikamusiker Torje Fagertun Spilde, som er veldig aktiv å produsere musikk. Han har for et par år siden spilt på Øyafestivalen i Oslo, men bor nå i Tromsø.
Konserten varer 1 time uten pause.
Det blir en vandring fra universet lyder til film, og et nyskrevet verk av en de mest anerkjente norske komponistene Knut Vaage.
Om Ensemblet
Arktisk Sinfonietta er et samtidsmusikkensemble stiftet i 2011 med base i Tromsø. Som eneste ensemble av sitt slag i regionen, fyller Arktisk Sinfonietta en stor rolle og bærer et stort ansvar i det oppdrag å framføre samtidsmusikk av høy internasjonal kvalitet lokalt i nord-Norge.
Arktisk Sinfonietta fremmer også det brede spekteret av norsk og nordisk samtidsmusikk, internasjonalt, på ensemblets mange utenlandsturnéer.
Ensemblet består av anerkjente musikere med et stort engasjement for samtidsmusikk, med sitt virke i Troms og Finnmark og i Norge forøvrig. Sten Ivar Frydenlund står som kunstnerisk leder for Arktisk Sinfonietta og med krefter som Peter Szilvay, Thomas Rimul og Knut Vaage knyttet til seg, har Arktisk Sinfonietta blitt en betydelig institusjon og et viktig forum for norsk samtidsmusikk.
I de siste årene har Arktisk Sinfonietta gjestet festivaler som Sound Waves (St. Petersburg), Barentsspektakkel (Kirkenes og Nikkel), Festspillene i Nord-Norge (Harstad), Nordlysfestivalen (Tromsø) og konsertert i Berlin, Dresden, Leipzig, Arkhangelsk, Murmansk, Vardø, Vadsø, Tana og Alta. Ensemblet har bestilt og urframført verker av Geir Johnson, Rohloff Steingrimur og Lars Skoglund og fremført verker av Maja Ratkje, Rolf Wallin, Jan Erik Mikalsen, Jon Øyvind Ness, Geir Johnson, Per Magnus Lindborg, Niels Rosing-Schow, Sami Klemola, Jörgen Häll, Knut Vaage, Torstein Aagaard-Nilsen, Helge Sunde, Rohloff Steingrimur, Lars Skoglund og Kristine Tjøgersen. I 2019 har ensemblet blitt invitert til BrassWind, Vinterfestuka, Tromsø Internasjonale Filmfestival og Tromsø Kammermusikkfestival med urframføringer av Knut Vaage, Erik Stifjell, Per Magnus Lindborg, Arnt Håkon Ånesen
Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin