Solid besøksrekord på Den Store Kinodagen på Nordreisa kino

Ballonger

Årets store kinofest slo alle rekorder i Nordreisa. Aldri før har det vært så mange besøkende på Den Store Kinodagen hos Nordreisa kino. Det var naturligvis «Tre nøtter til Askepott» som dro opp gjennomsnittet med sin helt utsolgte visning, men også de 4 andre filmene som var satt opp hadde bra besøk.

Totalt var det 350 personer som gikk på kino denne lørdagen, noe som er ny rekord med soleklar margin. Inntil nå har det vært kinodagen i 2019 som hadde rekorden med 265 besøkende. Det tilsier en økning på over 30% for årets kinodag.

«Helt fantastisk. Dette viser at publikum er sugen på kino og klar for gode opplevelser etter halvannet år med nedstenging og restriksjoner» sier en begeistret Agnete Braaten, kinosjef i Nordreisa.

Bredt program

Under årets kinodag, viste Nordreisa kino filmene «Snødronningen», «Familien Addams 2», «Tre Nøtter til Askepott», «Nordsjøen» og «Venom 2». Tre av disse var førpremierer. Allerede kl 10.00 på formiddagen rullet den første filmen i gang, som var «Snødronningen». Både på denne og på «Familien Addams 2», som startet kl 12.00, ble det trukket ut premier til noen heldige i salen.

«Tre nøtter til Askepott» ble den største suksessen denne lørdagen. Salen var helt utsolgt og full av forventningsfulle små og store. Trøkket i kiosken var såpass stort at filmen ble forsinket med 7 minutter. Og forventningene ble tilfredsstilt, skal man tro reaksjonene fra publikum når de forlot salen. «Det var jo en flott norsk film!», uttalte en på vei ut døra. Hvis du gikk glipp av filmen denne gang, får du sjansen på nytt søndag 14. november på Nordreisa kino.

Utpå ettermiddagen ble det visning av «Nordsjøen», som også ble vist onsdagen i forveien. Kinodagen ble avsluttet med «Venom 2 – Let there be carnage», som ble kinodagens andre best besøkte film.

Noen filmglade besøkende fikk sågar med med seg både 2 og 3 filmer i løpet av dagens program.

Den Store Kinodagen er en nasjonal festdag på norske kinoer og er alltid den første lørdagen i november. Billetter selges til halv pris denne dagen.

Godt å være tilbake

Etter to år med nedslående besøkstall som følge av covid-19 og restriksjoner, er det betryggende å se at publikum igjen ønsker gode opplevelser på kino og kulturscene. Selv om samfunnet nå er åpent, ønsker vi å tilby opplevelser i trygge omgivelser. Derfor er det håndsprit tilgjengelig når man går inn i salen, man har også mulighet til å vaske hender og vi desinfiserer setene med en såkalt «fogger» mellom visninger.

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin