Mangfoldig høstsesong på kulturscenen

høstsesong

Halti kulturscene har en innholdsrik høst foran seg. Torsdag 26. august fyrer vi i gang høstsesongen på Halti kulturscene og det er mye spennende som står på plakaten. Først ut er konsert med Marianne Beate Kielland (mezzo sopran) og Nils Anders Mortenssen (piano) som fremfører musikk av komponistene Franz Schubert og Sigurd Lie. Deretter går det slag i slag med konserter og teater. Vi får blant annet besøk av Riksteatret hele tre ganger denne høsten og Hålogaland teater kommer med to forestillinger.

Forløper til «Faren»

Hålogaland teater har tidligere besøkt oss med den gripende forestillingen «Faren» av Florian Zeller. Zeller har forøvrig også laget en minst like gripende film av stykket, som har gått sin seiersgang på kino tidligere i år. Nå kommer Hålogaland teater med forestillingen «Når det storme som verst» av nettopp Zeller, som er en forløper til handlingen i Faren. Også denne gang er det Kristian Fr. Figenschow som spiller hovedrollen. Stykket handler om relasjoner i familien, grunnfestene i våre liv, og hvem vi er når de brytes. På ett plan er dette en dyp kjærlighetshistorie som man blir klok av.

Jørn Hoel kommer

Sist Jørn Hoel opptrådte i Nordreisa var under Landsbymarkedet i 2012 og i september kommer den legendariske artisten endelig tilbake. Denne gang med en full konsert og med seg har han de to groovearbeiderne Alex Pettersen og Tore Blestrud på henholdsvis pedalsteel og perkusjon.

Jørn Hoel er en mester i å være seg selv, og har med seg humør og en stor porsjon humor i sine opptredener. Samtidig som han skifter mellom det melankolske, gjennom bluestoner til operafølelser, og til det fyrrige latinamerikanske. Er det en artist i Norge som får det til å svinge på morsmålet, så er det Jørn Hoel.

Show med Finn Arve Sørbøe

Finn Arves orkester kommer til Halti kulturscene en søndags ettermiddag i oktober med forestillingen «Flygel eller Fesk». Det er mange spørsmål som dukker opp når man ser på musikkhistorien med nordnorske briller. Hvordan er forholdet mellom flygel og fesk i landsdelen vår? Kan vi snakke om en blanding av torsk og tango, hyse og habanera, sei og sang? Er det mulig å forestille seg Romeo og Julie på tur til Vadsø med Banana Airlines? Vi kan også avsløre hvordan livet i Raillkattlia hadde vært hvis Oluf hadde vært komponist og han Lars en av Europas skarpeste pianister. Tromsdalens svar på Troldhaugen, intet mindre.

Moro for store og små med Riksteatret

Riksteatret lover intet mindre enn en latterlig tankevekkende aften i teatret i forestillingen ”Don Quijote”, som kommer på besøk allerede i september. Det handler om denne lavadelsmannen som har forlest seg på ridderromaner og som våkner en dag fast besluttet om å bli en ridder selv. Boken, 1ste del av den, kom ut i 1605, mange hundreår etter at den siste ridder var lagt i jorden. Man hadde altså ikke riddere rekende rundt på 1600-tallet. Don Quijote blir således en raritet i sin samtid. En mann i utakt med verden rundt seg.

I oktober kommer Riksteatret på nytt med barneforestillingen «Detektivbyrå nr. 2 – Operasjon teater», som da er basert på krimforfatteren Jørn Lier Horsts populære bøker. Dette blir teater for hele familien der Tiril, Oliver og hunden Åtto må løse et helt nytt mysterium! For hva er det egentlig som skjer når Riksteatret kommer til Elvestad for å spille forestillingen Hamlet? Hvorfor har det skjedd mystiske ulykker under hele turneen? Er teaterforestillingen forbannet eller er det noen som saboterer? Et spennende mysterium i teatrets magiske verden.

I november kommer Riksteatret tilbake for tredje gang denne høsten, med en forestilling hvor satiriker og stand-up komiker Are Kalvø tar for seg sammenhengen mellom popmusikken og meningen med livet. Kan det hende at svarene på alle de store spørsmålene om livet ikke er å finne i litteraturen, filosofien eller religionen? Kan det hende de er å finne hos Britney Spears og Freddy Kalas? Med utgangspunkt i et knippe sanger som har toppa VG-lista de siste femti årene, prøver Kalvø i denne forestillingen å forstå vår tid og finne meninga med livet.

Mer kommer

Som om ikke alt dette var nok, kommer det flere arrangementer i løpet av høsten som ennå ikke er annonsert. Nordreisa og nord-Troms har mye å glede seg til fremover!

Smittevernsregler

Inntil videre er det fortsatt begrensninger i forhold til antall besøkende vi kan ha på hvert arrangement. I tillegg til generelle råd og regler om håndhygiene, skal det være ett ledig sete mellom hver kohort/husstand. Dette ordnes automatisk i billettsystemet men medfører at antall tilgjengelige seter på hver forestilling blir begrenset. Munnbind er ikke pålagt men de som ønsker å bruke det må gjerne gjøre det.

Det er nå tillatt å delta i arrangementer på tvers av kommunegrenser.

>Se program og kjøp billetter her!

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin