Kaffekino + Kaffekiin

Nordreisa kino viser filmen «Sannheten» som kaffekino tirsdag 16. mars.

Kaffekino har vært et populært konsept hvor vi viser en skikkelig kvalitetsfilm samt bytter ut popcorn og snacks med kaffe og kake.

Nytt denne gang er at vi samarbeider med Kaffekiin, som kommer til å ha salg av egen kaffe og kaker til publikum. Kaffekiin + Kaffekino må jo bli en perfekt blanding!

Kjøp billett her

Sannheten

Sannheten

La Vérité som den heter på fransk, er Kore-edas første film på et annet språk enn japansk. Den foregår i Frankrike med legendene Catherine Deneuve og Juliette Binoche i filmens hovedroller, godt supplert av Ethan Hawke og Ludivine Sagnier. De to førstnevnte spiller mor og datter med et heller anstrengt forhold. At moren nå har skrevet bok, gjør at gamle sannheter trekkes frem i lyset – og nåtiden.

Filmen føles nesten merkverdig fransk, med skvulpende rødvinsglass og intense samtaler. Samtidig er den breddfull av interessant familiedynamikk og menneskelige relasjoner av den typen som har kjennetegnet Kore-edas filmer i en årrekke. Kanskje er det ikke så rart at en regissør av hans kaliber ikke lar seg hindre av et fremmed språk. Han har en egne evne til å observere og fremstille mennesker på en måte som kjennes veldig virkelig – så også her. Velkommen tilbake, Kore-eda!

Hirokazu Kore-eda (f. 1962) er en av Japans mest anerkjente regissører, og fast inventar på Film fra Sør. Han har vært nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes fem ganger, og Shoplifters stakk av med prisen i fjor. Da var den også åpningsfilm på Film fra Sør, og vant publikumsprisen.

————————-
«Sannheten er en liten perle av en film. Interessante samtaler og fantastiske skuespillprestasjoner av Catherine Denevue og Juliette Binoche» – Kinomagasinet, terningkast 5

«Catherine Deneuve briljerer som gammel filmstjerne.» – NRK Filmpolitiet, terningkast 5

«Internasjonal perle av en film» – Adressa, terningkast 5

«Å, så deilig det er å se Catherine Deneuve skinne på lerretet igjen» – BT, terningkast 5

«En stor filmopplevelse» – Cinema, terningkast 5

«Det familiære og mellommenneskelige, tyngde, sjarm og relaterbare knagger i fleng.» – Filmfront, terningkast 5

«Deneuve er perfekt» – Aftenposten, terningkast 4

«Krydret med detaljer som indikerer at Deneuve spiller en versjon av seg selv her» – Dagsavisen, terningkast 4

«Èin glimrande innsats» – Aftenbladet, terningkast 4

«Catherine Deneuve og Juliette Binoche er gode som mor og dotter» – Klassekampen

«Et friskt, men tårevått pust» – Jump Cut, 7/10

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin