Opplev Hålogaland teaters «Bare Bremnes» digitalt

Tirsdag 3. november kan du se forestillingen på storskjerm på Halti kulturscene.

>Kjøp billetter her

Vi serverer kaffe og noe å tygge på i forbindelse med visningen.

Etter å ha spilt for fulle hus i Tromsø i en måned, skal Hålogaland teaters Bremnes-hyllest nå på digital turné til 10 kinosaler og kulturhus i nord – fra Kirkenes i nordøst til Svolvær i sørvest.

  • Forestillingen er en reise gjennom Ola, Lars, og Karis kunstneriske liv. Det er et halvannen times langt musikalsk eventyr som vi er stolte over å kunne sende på turné ut i regionen, forteller en entusiastisk teatersjef Egill Pálsson.

HT intervjuet Kari og Lars Bremnes etter premieren i Tromsø:
– Rart og sterkt og fantastisk fint

På grunn av koronaen har ikke Hålogaland Teater mulighet til å reise på turné i Troms og Finnmark og den nordlige delen av Nordland slik vi gjør til vanlig. Derfor har vi nå fått filmet forestillingen slik at den kan vises på kinoskjermer rundt om i landsdelen.

  • Vi har lagt mye arbeid i å skape en profesjonell opplevelse til vårt teaterpublikum i Nord-Norge, og vi er glade for å kunne dra på digital turné i en koronatid der vi egentlig ikke kan turnere, avrunder Pálsson.
Raskt utsolgt i Kirkenes

På grunn av koronahensyn har Kirkenes bare lagt ut 30 billetter til forestillingen, men de billettene ble revet bort i løpet av én dag. Kulturkonsulent i Sør-Varanger, Gunnhild Jørginsdottir Brimheim, hadde en god anelse om at Bremnesforestillinga ville bli en hit.

  • Jeg visste at dette kom til å slå an i Kirkenes, så jeg lovte Hålogaland Teater allerede i februar at hvis vi ble inkludert i turnéen så skulle jeg selge ut to fulle teatersaler med 189 seter.

Koronapandemien satte en effektiv stopper for å spille der fysisk, men nå kommer altså syv skuespillere og fire musikere på besøk på kinoskjermen i stedet. Det gleder Gunnhild Jørginsdottir Brimheim seg til.

  • Favoritt-Bremneslåten er E du nord, fordi den sier så utrolig mye på en uendelig vakker måte, forteller hun.

Les mer om forestillinga
https://halogalandteater.no/produksjon/2020/bare-bremnes

Bare Bremnes på Hålogaland teater. Foto: Marius Fiskum
Bare Bremnes på Hålogaland teater. Foto: Marius Fiskum
Bare Bremnes på Hålogaland teater. Foto: Marius Fiskum
Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin