Besøk hos Riksteateret

Høsten 2020 blir Halti kulturscene fast stoppested for Riksteateret. Men allerede i januar 2020 får vi en tjyvstart med forestillingen Sult av Knut Hamsun.

I den forbindelse dro Johanne Båtnes, virksomhetsleder for kultur i Nordreisa kommune, og Jørn Holm fra Halti kulturscene til Riksteaterets arrangørsamling i Oslo.

Dette var svært lærerike og inspirerende dager for kommunens utsendte, som ble svært godt tatt i mot av ansatte i Riksteateret og representanter fra spillestedene rundt omkring i Norge.

Det første som skjedde var presentasjon av høstens og vårens produksjoner.
Her kan du se hele presentasjonen:

Sesonglansering 2019/2020

Sesongen 2019/2020 er lansert! Her kan du se presentasjonen med smakebiter fra forestillingene som skal på turné.

Publisert av Riksteatret Fredag 23. august 2019

I januar får vi altså den aller første forestillingen, som blir SULT av Knut Hamsun. Kommunens utsendte fikk møte både regissør og hovedrolleinnehaver, som gledet seg stort til å komme til Nordreisa.

Fra venstre: Jørn Holm (Halti kulturscene), Anders T. Andersen (regissør), Johanne Båtnes (virksomhetsleder kultur) og Preben Hodneland (skuespiller)

Selv om vi bare får en av de presenterte produksjonene i denne omgang, var det en flott opplevelse å sitte i salen og se det kvalitetsnivået som vi har i vente. Her er noen glimt av det som ble fremført:

Åpning med musikknummer fra Jungelboken

Avtroppende teatersjef Tom Remlov

Balkongscenen fra Romeo og Julie

Helge Jordal og Ragnhild Gudbransen spiller i stykket «Svar på brev frå Helga»

Gørild Mauseth skal på turné med forestillingen «Til barnets beste»

Morsomt innslag med Liv Ullmann og Harald Rønneberg

Odd Nordstoga fremførte og fortalte om opphavet til låten «Ein farfar i livet»

Tom Remlov i samtale med regissør og hovedrolleinnehaver i SULT, som du kan oppleve på Halti kulturscene i januar.

De fremmøtte representantene fra alle landets spillesteder fikk også mulighet til oppleve «Romeo og Julie» i selveste Nationaltheateret utpå kvelden. Dette er et samarbeid mellom Riksteateret og Nationaltheateret.

Nationaltheateret

Kulturvirksomhetens utsendte ble en ekstra dag i Oslo for å få opplæring og innføring i Riksteaterets rutiner. Der fikk man en rundtur i deres lokaler og hilse på mange av teaterets ansatte, som uten unntak var alle svært glad for å få Halti kulturscene inn i Riksteater-familien. Mange gledet seg til å komme til Nordreisa og noen hadde sågar klare minner fra den gang Riksteateret spilte på Storslett på 70- og 80-tallet.

Vi i kulturvirksomheten gleder oss stort til å ta i mot Riksteateret og det er gledelig å kunne tilby enda flere høykvalitets kulturopplevelser til Nordreisas befolkning. Vi har fra før jevnlige besøk fra institusjoner som Hålogaland teater og det samiske nasjonalteateret Beaivváš, som begge leverer opplevelser av høy kvalitet.

I forbindelse med forestillingen i januar vil det bli en storstilt markering av at det er Riksteaterets første forestilling på Halti kulturscene og at vi blir fast stoppested fra høsten 2020. Vi kommer tilbake med mer info om hva som vil skje på et senere tidspunkt. Det er, med andre ord, all mulig grunn til å sikre seg et sete 28. januar.

Vi vet naturligvis ikke hvilke produksjoner som kommer til oss fra høsten 2020, men man kan med trygghet si at uansett hva det blir, så blir det av høy kvalitet. Nordreisa og nord-Troms befolkning kan glede seg til 2020!

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin