Riksteateret til Nordreisa

Virksomhetsleder Johanne Båtnes har i dag underskrevet avtalen som bekrefter at Halti kulturscene blir nytt stoppested for Riksteateret fra 2020.

Riksteatret er hele landets teater, med oppgave å tilby scenekunst av fremste merke til publikum over hele landet.

Teateret reiser rundt med store og ofte kjente forestillinger av høy kvalitet, rettet mot både for barn og voksne. presentert av landets fremste skuespillere.

Etter en søknadsprosess som har pågått i vinter og vår er det endelig klart at Halti kulturscene blir stoppested fra 2020, når Riksteateret er på turnè i nord-Norge. Representanter fra Riksteateret har også vært ens ærend på besøk hos oss for å vurdere forholdene.

For oss er dette en drøm som har gått i oppfyllelse. Helt siden Halti kulturscene åpnet i 2015 har vi ønsket å få Riksteateret hit. Men på grunn av ressurssituasjonen som har vært, har vi dessverre ikke kunnet få dette til før i år. Riksteateret leverer høy kvalitet og således også krever at spillestedet leverer høy kvalitet, deriblant tilstrekkelig bemanning.

Riksteateret har pr. idag kun 14 stoppesteder i nord-Norge og Halti kulturscene blir altså nummer 15 på listen og et naturlig stoppested på turneèr som besøker Tromsø og Alta. Halti kulturscene har også en geografisk plassering som passer utmerket for teateret, noe som er en viktig del av grunnen til at de ønsker å stoppe her.

Les mer om Riksteateret her:
https://www.riksteatret.no/om-riksteatret/historien-om-riksteatret/

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin