Inviterer til åpen konsert

Nordreisa kommune virksomhet for kultur og Kultur i Troms inviterer til gratis konsert med Knut Erik Sundquist og Nils Anders Mortensen på Halti kulturscene, som en del av ordningen «Den kulturelle spaserstokken». Konserten heter «En smuk aftensang».

Målet for Den kulturelle spaserstokken er å legge til rette for økt samarbeid mellom kultursektor og omsorgssektoren.

Konserten er i hovedsak rettet mot eldre og pårørende – men er åpen for alle! Så ta gjerne med dine nære og kjære på en flott konsertopplevelse.

Hjertelig velkommen til konsert torsdag 2. mai kl 18.00!

Prosjektet «En smuk aftensang» har vært Sundquist og Mortensens hjertebarn i flere år nå. De har funnet inspirasjonen til denne konserten hos Jan Johansson og Georg Riedels ikoniske album “Jazz på svenska” fra 1963, der Johansson og Riedel tok gamle svenske folkemelodier og spilte dem inn på sin måte. Sundquist og Mortensen har samlet inn et knippe nordnorske folkemelodier som de har funnet i melodisamlingen på Tromsø museum, og arrangert dem helt på nytt. Men her er det ikke bare jazz. Sjangerne spenner fra techno, via klassiske stykker og pling-plong, til de vakreste bånsuller. Til og med en heavyrock-ballade er det blitt plass til.

Musikken ble spilt inn i Store studio i Bodø våren 2017. Dette er ekte nordnorsk musikk som er lett å lytte til!

Om musikerne:
Knut Erik Sundquist er ansatt som Landsdelsmusiker i Troms fylkeskommune – Kultur i Troms, og er en av de ledende kontrabassister i verden i dag. Han studerte i Wien før han ble ansatt ved Bergens filharmoniske orkester. I 1993 flyttet han tilbake til Nord-Norge og Harstad hvor han i dag bor. Han har vært festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge, og reiser verden rundt på klassiske festivaler som gjest i flere kammerorkestre. Han er tidligere mottaker av Nordlysprisen, og underviser ved universitetet i Tromsø.

Nils Anders Mortensen har av utenlandsk musikkpresse blitt betegnet som “Norges ukjente juvel”. Opprinnelig fra Flekkefjord, men Nils Anders har vært ansatt som landsdelsmusiker i Finnmark helt siden 1998. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Ecole Normale i Paris og Hochschule für Musik und Theater i Hannover, og har gjestet en rekke store scener i hele verden. Albumet ”Veslemøy synsk”, et samarbeid mellom ham og mezzosopranen Marianne Beate Kielland, ble i 2011 nominert til en Grammy Award i kategorien klassisk vokal solo. Deres siste utgivelse, “Whispering Mozart”, fikk også meget gode kritikker, og avisa Klassekampen mente at dette var den beste klassiske plateutgivelsen i 2016. Til daglig er Nils Anders lokalisert i Alta, der han inngår som et av medlemmene i Ensemble Noor, Scene Finnmarks profesjonelle klassiske kammermusikkgruppe.

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin