Dynamitt-duo spiller konserter på Sonjatun

Dynamitt-duo tilbake til Nord-Troms med intim men intens konsert. Konsertene finner sted på Sonjatun tirsdag 11. mars, i regi av Den kulturelle spaserstokken

Rune Larsen er mannen som kan spille trekkspill uten pause i 24 timer. Fiolinisten Erika Toths virtuositet og formidlingsglede trenger vi vel ikke å presentere. Begge kjennetegnes bl.a. av en sinnssyk høy energi og en imponerende mestring av sine respektive instrumenter, både når det gjelder virtuositet og omfang av klangpalett. De to har spilt sammen siden 2015 i bandet «Magyar Hot Club», som bl.a. opptrådte med Ungarsk Festkonsert på Bygdetun siste november.

Nå er dynamitt-duoen tilbake til Lyngen for å spille to konserter mandag 11. mars. Om formiddagen skal de fremføre et kortprogram for beboerne på Lyngstunet, før kursen bærer mot Bygdetun der Lenangsøyra Idrettslag står som arrangør for en kveldskonsert med fullt program. På tirsdag skal de videre til Nordreisa der de skal spille 3 korte konserter for beboerne på Sonjatun.

«Erika og Rune er ikke bare knallgode på hver sitt instrument, de utfyller og utfordrer også hverandre på en unik måte», skriver Dominique Guyot, produsent ved Kultur i Troms.

–  Jeg liker å spille med Rune, sier Erika. Det er skummelt fordi han kan plutselig improvisere når som helst og jeg vet aldri hva han kommer til å gjøre… men da er jeg ekstra skjerpet, og det er gøy!

Rune og Erika har satt sammen en fin blanding av sjangrer og stemninger, der publikum vil kjenne igjen mye, men også få en del overraskelser. I løpet av konserten blir vi nemlig kjent med Runes enorme talent for arrangering. Alt kan skje, bl.a. møter med fugler av ymse slag, sinnssyk tango, nostalgiske fiolinister og berusede akkordeonister.

Medvirkende:Erika Toth, fiolin – bilde: Erika Toth, foto John Henry Stenhaug
Rune Larsen, trekkspill – bilde: Rune Larsen, foto John Henry Stenhaug

Tirsdag 12.3 kl. 1100, 1200 og 1700: Sonjatun, Storslett

Produsent: Dominique Guyot

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin