Brennende Minner

I forbindelse med den samiske nasjonaldagen onsdag 6. februar, viser Nordreisa kino filmen «Brennende Minner» av Ellen-Astri Lundby.

Høsten 1944 ble 75 000 nordmenn flyktninger i eget land, etter at tyskerne tvangsevakuerte og satte fyr på hjemmene deres i Finnmark og Nord-Troms. Målet var at ingen skulle bo eller leve i landsdelen. Søstrene Karen Logje og Berit Anne Siri flyktet fra Kåfjord-fjellet med en stor reinflokk. De ville til Sverige, men dramatiske hendelser inntraff.

Gjennom møter med barn som bor i landsdelen i dag, som selv har flyktet fra krig i andre deler av verden, bindes fortid og nåtid sammen i filmen. Krigsopplevelser som har funnet sted med over 70 års mellomrom knytter sammen nordmenns og samers egen historie med dagens flyktningsituasjon.

Ved å fortelle krigshistorier fra et barneperspektiv reflekterer BRENNENDE MINNER over krigens effekt på barn, om hvordan minner og traumer svir seg fast i sinnet og aldri blir borte.

Brennende minner hadde premiere under Tromsø internasjonale filmfestival i Tromsø 2018, har videre blitt vist på en rekke festivaler i inn og utland og har der mottatt tre hederlige omtaler og en pris for beste foto.

Filmen er regissert og produsert av Ellen-Astri Lundby, også kjent for dokumentaren Min mors hemmelighet, der hun finner ut at moren har fortiet sin samiske bakgrunn.

Kjøp billett til visningen her eller i mobilappen eBillett

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin