Ugleprisen til driftstekniker Jørn Holm

På VI-dagen i Nordreisa kommune delte rådmannen og ordføreren ut Ugleprisen for 2018, og prisen gikk til driftstekniker Jørn Holm ved Halti kulturscene.

Etableringen av Halti med kulturscene i 2015 ga Nordreisas befolkning et svært etterlengtet tilbud. Aktiviteten fra åpningen i 2015 har vært stor, og behovet for teknisk kompetanse likeså. Jørn fikk i 2016 en meget liten stilling som tekniker, men stillingsstørrelsen sto ikke i stil med aktiviteten ved kulturscenen. Nordreisa kommune har derfor vært totalt avhengig av Jørn sin velvillighet. Uten Jørn sitt engasjement ville vi hatt en svært begrensa drift og aktivitet på Halti kulturscene og kino. Han har tilpasset seg og strekt seg i mange retninger for at vi skal kunne ha arrangement og aktivitet, han har tatt initiativ og kommet med forslag til forbedringer. Jørn har sørget for digital markedsføring og omtale både før og etter arrangementene. Han har vært en sterk bidragsyter til høye besøkstall og positivt omdømme ved Halti kulturscene. Jørn har lært seg både å bruke og ta vare på utstyret, og har bidratt til å øke levetida for det kostbare tekniske utstyret.

Kriteriene for Ugleprisen, som deles ut i Nordreisa kommune hvert år, er: 
– ansatte som gjennom sitt arbeid, deltagelse og positive støtte har bidratt til at kommunen er blitt enda bedre når det gjelder kompetanse, utvikling og service. Medlemskap kan også gis til personer som har satt kommunen i spesielt positivt medialys.

Vinneren får ett diplom og et jakkemerke som synlig bevis for sin viktige rolle i kommunen – og diplomet bør plasseres godt synlig. Jakkemerket er naturlig nok er ei ugle.  Ifølge gresk mytologi satt ei ugle på skulderen til en vis og klok gudinne. På denne måten ble klokskapen og visdommen overført til uglen. Vi kan derfor si at Ugla symboliserer kompetanse, klokskap og visdom.

Rådmannen sa i sin tale at Nordreisa kommune har vært helt avhengig av Jørns kompetanse for å kunne bruke kulturscenen til arrangement – alt fra møter og konferanser til større kulturarrangement med lyd og lys. Vi i kulturvirksomheten, som over tid har sett Jørn sin innsats, hans engasjement og ikke minst fleksibilitet, er veldig glade og fornøyde med at han fikk denne velfortjente utmerkelsen. Gjennom sin jobb på Halti lever Jørn Holm opp til at å være kulturarbeider er mye mer enn en jobb, det er en livsstil.

Johanne Båtnes
Virksomhetsleder kultur

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Flere nyheter