Oddvar Brå besøkte Halti

Skilegenden Oddvar Brå og forfatter Thor Gotaas holdt en nærmere 2 timer lang seanse på Halti kulturscene, hvor de fortalte om livet og karrieren til Oddvar Brå. Det var en seanse preget av både av mye humor og litt alvor.

Rundt 100 mennesker hadde møtt opp for å oppleve skilegenden, deriblant en annen skilegende; Jan Lindvall fra Kåfjord. De to fant tid til å mimre litt om sine opplevelser ilag.

Det hele handlet om boken «Oddvar Brå – Et skiløperliv», som handler om nettopp livet og karrieren til skilegenden. Nærmest selvsagt fortalte Brå også om den gangen under VM i Oslo at han brakk staven og det som skjedde den dagen i 1982.

Seansen ble avrundet med at publikum fikk mulighet til å stille spørsmål, noe flere benyttet sjansen til. 

Mange fremmøtte benyttet også sjansen til å kjøpe boken de to var her for å promotere og alle som ønsket det gikk hjem med en signert kopi.

Arrangementet var i regi av Nordreisa IL Skigruppa og var sponset av Ymber og Sparebank1 Nord-Norge.


Dette er historien om Oddvar Brå, mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela. Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Der han brøytet spor på jordene og i skogen, og gikk alene på ski, tidlig bestemt på å bli verdensmester. Det er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen. Boka speiler òg samfunnsutviklinga i annen halvdel av 1900-tallet – gammeldags landsbygd og nye, moderne tider – og skiløpernes betydning som nasjonale helter. Om muligheten til å komme fra folkedypet og bli noe stort med ski på beina.

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Flere nyheter