Foredrag og samtale om demens

Rundt 70 personer hadde tatt turen innom Halti kulturscene denne tirsdagskvelden for å få med seg forfatter Elin Marie Fredriksen, som fortalte fra boken «Forglem meg ei». 

I boka møter vi mennesker som lever ulike liv, men de har alle demens. Noen bor på sykehjem, men de fleste bor fortsatt hjemme. De forteller om tunge stunder, men også om mange gode dager. De er opptatt av å kunne leve et så godt og normalt liv som mulig, med en svært vanskelig sykdom. De varmeste hendene i demensomsorgen er svært ofte de pårørendes.

Etter dette fortalte Marit Olsen om sine opplevelser som pårørende, etterfulgt av en panelsamtale ledet av lokalpolitiker og fylkestingpolitiker John Karlsen. I panelet satt kommuneoverlege Øyvind Roarsen, lokalpolitiker Sigrund Hestdal, Marit Olsen og Elin Marie Fredriksen. Det ble også åpnet for spørsmål fra salen.

Kvelden ble avsluttet med kaffe, kake og samtale i kantinen på Halti.

Demensforeningen og Nordreisa bibliotek sto bak kveldens arrangement.

Forfatter Elin Marie Fredriksen forteller om boken «Forglem meg ei»

Panelsamtale ledet av John Karlsen

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Flere nyheter