Trollbandt publikum

Marja Mortensson og de 4 svært rutinerte musikerne leverte en solid konsert på Halti kulturscene, med låter på både sørsamisk, nordsamisk og lulesamisk. Det ble en konsert fyllt opp med forskjellige lyder, klanger, rytmer og musikalitet. Selvfølgelig toppet med Mortenssons særegne stemme og formidlingsevne. 

Medvirkende musikere: 
Marja Helena Fjellheim Mortensson – vokal 
Roger Ludvigsen – gitar 
Marianne Halmrast – bass 
Ingar Zach – perkusjon 
Håvard Lund – bassklarinett
Martin Nordvik Olsen – lydtekniker

Se bilder fra konserten nederst!

Om Duvvene (lengst der ute)

Duvvene er et nytt prosjekt signert poet Rawdna Carita Eira og komponist Håvard Lund. En sangsyklus på 10 sanger på sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk tar oss med til et knippe av øyene i Nordland fra Røst i Nord til Torghatten i sør.

I dette universet er det øyene som forteller. Øyer og vær som ligger midt i brytningspunktet mellom i brottsjøene fra den store verdenen der ute – og de trygge fjordene innenfor. De forteller om menneskene de har sett, om mot og overmot, om kjærlighet og grådighet, om fortid og nåtid og en kyst i endring. Om mennesker som har levd side ved side opp igjennom årtusenene. Om bånd som blir brutt. Den en gang sterke og verdifulle sjøsamiske kulturen i Nordland er anno 2018 nesten usynlig. Det samme er øyboernes historie i nord. Høvedskvinnene på nordlandsbåtene – har noen hørt om dem? Med dette som utgangspunkt har forfatter og komponist utfordret hverandre, utvekslet tanker, toner, ord; hvem er vi egentlig? Hva er det vi har felles? Hva er det som binder oss sammen, og som binder oss til landet, til øyene, til havet her. Hva er det som står på spill nå når en ny tidsalder begynner? Hva er mulighetene? Hvilke valg har vi? Hvem vil vi være?

Sammen med et knippe svært dyktige musikere og Marja Mortenssons unike stemme inviterer vi publikum inn til musikalsk reise ved kanten fra storhavet – gjennom brottsjøer og over speilblanke sund – en hyllest til alle dem som gikk der før oss, og til de som kommer etter oss. Vær hjertelig velkommen!

Produksjonen er initiert og finansiert av Troms fylkeskommune ved Kultur i Troms

Rådgiver: Anders Søvik
Sørsamiske språkkonsulenter: Bierna Leine Bientie & Anne-Grethe Leine Bientie 
Lulesamisk språkkonsulent Heidi Birgitta Andersen
Nordsamisk språkkonsulent: Heaika Hætta

Alle foto: Jørn Holm

Del denne artikkelen med venner:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin